După cum se știe, Marea Neagră este una dintre cele mai vulnerabile mări regionale și România și Bulgaria sunt statele membre europene responsabile de implementarea MSFD, în strânsă colaborare cu celelalte țări din afara UE. Cei doi descriptori care sunt abordați de prezenta propunere sunt descriptorul 1 - mamifere marine / cetacee și descriptorul 11 - zgomot în Marea Neagră, îmbunătățind cel de-al doilea ciclu de implementare a MSFD, prin obținerea unei mai mari coerențe și coerență în determinarea, evaluarea și obținerea unui mediu bun. stare. Activitățile propuse vor acoperi lipsa datelor de fond privind distribuția / abundența populațiilor de cetacee BS și presiunea capturilor accidentale și lipsa expertizei naționale pentru a implementa o monitorizare eficientă a zgomotului. Principalele obiective sunt evaluarea criteriilor legate de cetaceul D1 și stabilirea valorilor pragurilor, evaluarea și susținerea dezvoltării monitorizării D11 în Marea Neagră și îmbunătățirea coordonării între regiunea Mării Negre prin diseminarea activităților, rezultatelor și rezultatelor proiectului.
CeNoBS este un proiect de 30 de luni care își propune să atingă 3 obiective specifice:
Obiective specifice 1: Evaluarea criteriilor legate de cetaceele D1 și stabilirea valorilor pragurilor
Obiective specifice 2: Evaluarea și susținerea dezvoltării monitorizării D11 în Marea Neagră
Obiective specifice 3: Consolidarea coordonării între regiunea Mării Negre prin diseminarea activităților, rezultatelor și rezultatelor proiectului
CeNoBS este un proiect multipartner coordonat de ONG-ul Mare Nostrum și își propune să îmbunătățească al doilea ciclu de implementare MSFD pentru descriptorul 1 - cetacee și descriptorul 11 - zgomot în Marea Neagră, prin obținerea unei coerențe și a unei coerențe mai mari în determinarea, evaluarea și obținerea unei stări ecologice bune. (GES).
Pentru acest efort, 10 parteneri din 2 state membre ale UE (România și Bulgaria) și țări terțe: Ucraina, Monaco, Georgia și Turcia. Ambele autorități competente din statele membre UE sunt parteneri ai proiectului, Ministerul Apelor și Pădurilor din România și Direcția Bulgară a Bazinului Mării Negre împreună cu responsabilul cu implementarea științifică a MSFD, Institutul de Oceanologie - Academia Bulgară de Științe IO-BAS și National Institutul de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” - NIMRD). ONG-ul Balcanilor Verzi (Bulgaria) și ONG-ul Mare Nostrum (România) sprijină aceste institute în implementarea activităților de monitorizare a cetaceelor D1. Și parteneri din țări terțe implicate în activitățile proiectului sunt Centrul Științific Ucrainean de Ecologie a Mării (UkrSECS), Fundația Turcă pentru Cercetare Marină (TUDAV), Universitatea Tehnică Karadeniz (KTU) și Secretariatul permanent al Acordului pentru conservarea cetaceelor din Marea Neagră, Marea Mediterană și zona Atlantică contiguă (ACCOBAMS).
------------------------------------------
PROCEDURĂ DE ATRIBUIRE A CONTRACTULUI DE ÎNCHIRIERE AVION EXTINSĂ PÂNĂ PE 29.03.2019
În cadrul proiectului CeNoBS se organizează procedura de atribuire a contractului de închidere a avionului. Toate formularele și detaliile tehnice necesare se găsesc în ACEST PACHET. // În cadrul proiectului este organizată procedura de închiriere a contractului de navă. Toate specificațiile tehnice și detaliile sunt în ACEST pachet. TERMENUL DE OFERTE PRELUNGIT PÂNĂ LA 29.03.2019
------------------------