Respectăm mediul

Suntem cel mai activ ONG de mediu din Constanța. Din 1994, creștem respectul față de mediu, dezvoltând anual proiecte care să ajute Constanța să devină un oraș cu adevărat european.

Fiecare proiect pe care îl implementăm corespunde unor direcții strategice clare și unor obiective atent construite:

  • Educație pentru dezvoltare durabilă
  • Conservarea biodiversităţii din zona marină şi costieră şi gestiunea resurselor natural
  • Influenţarea politicilor publice referitor la managementul urban

În acest fel,  putem să construim un cadru al activităților responsabile, pe parte de mediu. Fără implicarea noastră, cum va putea supraviețui ecosistemul Mării Negre?

.

Activități cheie ale organizației

Orice proiect pe care îl avem este centrat pe conservarea biodiversității și utilizarea rațională resurselor. Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră este una dintre activitățile continue ale organizației. Implementăm proiecte pe această linie și desfășurăm activități care să ne ajute să aflăm detalii despre abundența delfinilor din Marea Neagră.

Evenimentele publice pe care le organizăm, acestea pornesc întotdeauna de la idei out of the box, care să asigure un feedback clar și o interactivitate crescută a comunității. Cerem mai mult spațiu verde în orașul Constanța și reciclarea deșeurilor provenite de la populație, înțelegând că doar așa putem trăi într-un oraș frumos și sănătos. Ne pasă de ariile protejate din Dobrogea sau din mare, fiind primii care am lansat trasee interpretative. Vrem ca turiștii să cunoască și să iubească natura la adevărata ei valoare. Încurajăm prin proiecte agricultura ecologică și încercăm să îi sprijinim pe fermierii care o aplică să își facă loc pe piață. Suntem cei care mișcă lucrurile în Constanța. În bine. Alături de parteneri și comunitate.  

.
Ne pare bine să te cunoaștem, suntem ONG Mare Nostrum. Cel mai activ ONG de mediu din Constanța