SALVAȚI PARCUL TĂBĂCĂRIEI!
O inițiativă care a unit Constanța într-un activism civic fără precedent

În 2005, Primăria Constanța decidea ca 56.000 mp din zona verde a Parcului  Tăbăcărie să fie transformați într-un mall. Decizia a determinat ONG Mare Nostrum să ia inițiativa, dintr-un raționament logic: lipsa spațiilor verzi din Constanța. De altfel, spațiile verzi și ”înverzirea” Constanței au fost un obiectiv strategic al organizației încă de la bun început.

Intenția inițiativei a fost de a schimba locul destinat construirii mall-ului, pentru protejarea Parcului Tăbăcărie. ONG Mare Nostrum a organizat 2 mitinguri de protest împotriva construirii Mall-ului în Parcul Tăbăcăriei și făcând sesizări către Agenția de Protecția Mediului, Primăria Constanța, Ministerul Mediului, Avocatul Poporului și Departamentul Național Anticorupție. De asemenea, pentru a completa inițiativa, a fost realizat și un studiu sociologic. Au fost purtate discuții și cu președintele României, pentru a stopa această inițiativă.

Mitingurile au mobilizat constănțenii, care s-au alăturat inițiativei ONG Mare Nostrum, dorind un parc adevărat pentru Constanța.